Print Friendly and PDF

søndag 9. januar 2011

Sushi

Familiens felles hobby er å lage god sushi, og den blir bra!
Her følger oppskriftene med alle de ulike variantene som har blitt til etterhvert.






RISEN:

Vi bruker vanlig grøtris som egner seg like fint som spesiallaget ris.



500 g ris skylles til vannet er klart.

Ha risen i en kjele og fyll på vann til det dekker godt risen.

La det stå i 20 minutter og svelle - skylles.

Hell på 8 dl vann, kok opp og la koke i 10 minutter med lokk.



Ta kjelen av plata og tilsett følgende blanding:

4 ss risvineddik

4 ss sukker

Blandes godt inn i risen og alt avkjøles.














SASHIMI DRESSINGER:

Sashimi i flere varianter har gitt stor lykke

- her er et lite knippe av dressinger til å helle over fint skåret Salmalaks.

Dressingen helles over like før servering.



A: Fra Berge sommeren 2009.

1 del salt Soya saus

1 del olivenolje

Presset saft fra Lime (smak til)

Sesamfrø - ristes i tørr stekepanne og strøs over



B: Eivind sin konfirmasjon september 2009.

Soyasaus

Wasabi

Sitron

Blandes og has over.

Server med ristede sesamfrø og frisk koriander over.





C: Annes dressing julefest 2010.

Soyasasus 2 deler

Hvitvin 1 del

Sitron - smak til

Wasabi - 1/2 lillefingernegl

Ingefær - 1 stor ts revet

Vårløk - 1 i tynne ringer



- her servert med avocado:










MAKI - TIL BESVÆR!

Å få til gode MAKI er stor prestisje, og far og sønn i huset har satt sin ære i å lage god vare!



Beskrivelse av framgangsmåte:

(gutta må på banen her....)








5 kommentarer:

  1. takk for konkret grei oppskrift av sushiris på grøtris. Det er liksom det vi har i skuffen den dagen butikken endelig får inn salmalaks. som ikke er hver dag her vi bor. W-pasta har vi fra før i kjøleskapet klok av skade, og hvem eier ikke en soyasaus i våre dager uansett hvor laaaangt utpå bøgda du bor:))

    SvarSlett
  2. bruker du grøtris som skal koke i 1 time ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.
      Beklager veeeldig sent svar men jeg håndterer ikke denne bloggen lenger men skriver om sushi her:
      http://ingeborgskokebok.no/?p=7

      JA jeg bruker den risen som skal koke 45 minutter, som har en beige farge utenpå. Når den har ligget i bløt i 20 minutter og deretter kokt så er den perfekt og smaker helt riktig slik vi vil ha den.
      Håper svaret bidrar selv om dette er flere år siden :-)

      Slett
  3. Du må ikke finne på å legge ned denne bloggen ... bare så det er sagt. Redder meg hver gang jeg lager sushi
    Mvh Kjetil

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Dette synes jeg var veldig hyggelig - det er jo flott at jeg kan bidra til deg med de oppskriftene jeg legger ut.
      Her oppdateres sidene på ny blogg: http://ingeborgskokebok.no/?p=7
      Jeg ser at siden er identisk og ble flyttet over da jeg opprettet .no domenet. Det er behov for at gutta jeg bor sammen beskriver hvordan de lager maki, og det skal jeg jammen få til!

      Håper du vil følge meg fortsatt, og denne blogspot kontoen blir ikke nedlagt av meg!

      Lykke til med sushi og jeg hører gjerne om du har noen gode råd å bidra med i oppskriften.

      Hilsen fra Ingeborg.

      Slett