Print Friendly and PDF

søndag 16. januar 2011

Hummus

Hummus er kjempegodt og kan brukes til det meste; som dipp, som pålegg på grovt ristet brød, som dæsj i suppa, til kyllingretten, i det hele tatt.... en "absolute dish". Her må du få tak i sesampasta, tahini, i f.x. innvandrerbutikk.

2-3 bokser hermetiske kikerter (eller legg 180 g i bløt og kok og alt det der om du vil)
Saften av 2-3 sitroner
2-6 knust fedd hvitløk (avhengig av omgivelsene)
1- 1 1/2 dl grov tahini
1/2 - 1 ts spisskummen
Olivenolje til passe/ønsket konsistens.
Alt blandes med stavmikser eller i foodprosessor til en jevn purè.
Ved servering drypper du over god olivenolje, strør over paprikapulver og bladpersille.
Bare godt!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar