Print Friendly and PDF

søndag 9. januar 2011

Sushi

Familiens felles hobby er å lage god sushi, og den blir bra!
Her følger oppskriftene med alle de ulike variantene som har blitt til etterhvert.






RISEN:

Vi bruker vanlig grøtris som egner seg like fint som spesiallaget ris.



500 g ris skylles til vannet er klart.

Ha risen i en kjele og fyll på vann til det dekker godt risen.

La det stå i 20 minutter og svelle - skylles.

Hell på 8 dl vann, kok opp og la koke i 10 minutter med lokk.



Ta kjelen av plata og tilsett følgende blanding:

4 ss risvineddik

4 ss sukker

Blandes godt inn i risen og alt avkjøles.














SASHIMI DRESSINGER:

Sashimi i flere varianter har gitt stor lykke

- her er et lite knippe av dressinger til å helle over fint skåret Salmalaks.

Dressingen helles over like før servering.



A: Fra Berge sommeren 2009.

1 del salt Soya saus

1 del olivenolje

Presset saft fra Lime (smak til)

Sesamfrø - ristes i tørr stekepanne og strøs over



B: Eivind sin konfirmasjon september 2009.

Soyasaus

Wasabi

Sitron

Blandes og has over.

Server med ristede sesamfrø og frisk koriander over.





C: Annes dressing julefest 2010.

Soyasasus 2 deler

Hvitvin 1 del

Sitron - smak til

Wasabi - 1/2 lillefingernegl

Ingefær - 1 stor ts revet

Vårløk - 1 i tynne ringer



- her servert med avocado:










MAKI - TIL BESVÆR!

Å få til gode MAKI er stor prestisje, og far og sønn i huset har satt sin ære i å lage god vare!



Beskrivelse av framgangsmåte:

(gutta må på banen her....)








2 kommentarer:

  1. takk for konkret grei oppskrift av sushiris på grøtris. Det er liksom det vi har i skuffen den dagen butikken endelig får inn salmalaks. som ikke er hver dag her vi bor. W-pasta har vi fra før i kjøleskapet klok av skade, og hvem eier ikke en soyasaus i våre dager uansett hvor laaaangt utpå bøgda du bor:))

    SvarSlett
  2. bruker du grøtris som skal koke i 1 time ?

    SvarSlett