Print Friendly and PDF

søndag 23. januar 2011

Grove muffins - glutenfrie


Husets cøliaker sto lørdag formiddag uten brød i skuffen. Jeg følte meg litt skyldig for det inntrufne men ble reddet av Gluten- og melkefri Inspirasjon.
Med noen tilretteleggelser ut fra hva som var i våre kjøkkenskap ble oppskriften som følger:

200 gram fint mel / Semper fin mix

50 gram havregryn

50 gram mandler malt i foodprosessor

en neve sukker

2 ts Fiberhusk

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

2 egg

1 dl frokostjuice

4 dl vann

3 ss olivenolje

Bland alt det tørre, tilsett egg, juice, vann og olje og rør godt sammen.

La det stå og svelle før det helles over i smurte muffinsbrett. Fyll nesten opp til kanten da de ikke hever mye.

Stek på 220 grader i 20 minutter.


2 kommentarer:

  1. Så flott at de blei gode - jeg tenkte å prøve meg frem med flere smaker - dersom du prøver deg frem må du bare gi lyd i fra deg!

    SvarSlett
  2. Jeg syntes det var veldig spennende med malte mandler, mulig det er godt med litt finhakket aprikos? Er det andre smaker du foreslår?

    SvarSlett