Print Friendly and PDF

fredag 14. januar 2011

Ost med valnøtter, plomme og kardemommesaus


Ost med gode sauser til smaker alltid godt. Som en rett i en lengre middag gir sviskene og kardemommen de gode smakene.
Saerimner.net har mange gode retter, deriblant denne.

200 g Brie
6 svisker uten stein
3 ss valnøtter fra boks
1/2 dl hel grønn kardemomme,
støtes kraftig i morter
(3 dl vann med 3 store ts kardemommepulver)
150 gram sukker
3 røde plommer
1 dl portvin
1 knivsodd kajennepepper

Finhakk sviskene og gi de et oppkok i portvinen, kok dette helt inn.
Hakk valnøttene og bland med sviskene.
Anrett 1 ss til hver midt på tallerken sammen med en skive brie oppå dette.
Legg en halv plomme til hver delt i to.

Kardemommesausen:
Kok den støtte kardemommen med 3 del vann til dette gir en intens kardemommesmak.
Sil av og kryst vannet godt ut av belgene.
Kok så det avsilte vannet med sukkeret go kajenne til en intenst smakende sirup.
Slå denne i noen dråper over og rundt anretningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar