Print Friendly and PDF

lørdag 22. januar 2011

Smart banankake uten egg
Noen bananer har det med å bli liggende og bli brune og lite fristende. Da er de perfekte til banankake! Denne banankaka er enkel å lage, veldig saftig, luftig og god selv uten egg. Hvis du skal bake til noen med både egg- og melkeallergi kan du også bytte ut fløte/melk med soyamelk, bruk da litt mindre sukker.Enkel porsjon til vanlig kakeform, dobbel porsjon til langpanna. Super å fryse. Bruk den gjerne også som bløtkakebunn. Smart-kake!!

225 g. sukker

250 g. hvetemel

1 1/2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

1 strøken ts natron

1 dl smeltet smør

1 dl fløte el. H-melk

4 moste bananer


De tørre ingrediensen blandes sammen, melk og smør blandes og røres i. Bananene tilsettes og alt blandes godt. Hell røren i rund smurt springform og stek midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. Avkjøl. Server med melisdryss eller ringle over smeltet sjokolade, og server gjerne krem til.

5 kommentarer:

 1. Søkte på "Banankake uten egg", og fant denne oppskriften. Enkel og grei, og lettvindt.

  Jeg endret litt, erstattet bla. noe av sukkeret med honning, og hadde i kokosolje (uten smak) i stedet for smør. Og dermed en kvart tskje salt også.
  Kaka ble god, takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 2. Redda 4 veeeldig svarte bananer fra den uungåelige siste reis til søpla og prøvde ut denne banankaka idag (uten egg!!). Holdt på å gi meg selv en smekk på fingrene når det gikk opp for meg at 1/4 av kaka ble borte på nullkommanix, men så kom je på at det er lillelørdag (onsdag) sådaså. Utsøkt banankake som ikke ble så kompakt

  SvarSlett
 3. Lagde denne i dag med 3 bananer.
  Veldig lett, bare røre sammen og sette i ovnen.
  Kan nok bruke litt mindre sukker om man ikke liker veldig søte kaker.

  SvarSlett
 4. Prøvde denne i dag med tre katastrofebananer (heime-åleine-i-sommervarmen bananer). Eg brukte 200g sukker, og erstatta litt av mjølet med sammalt grov kveite. Superkjapp oppskrift. Takk!

  SvarSlett
 5. Byttet ut melken med lettmelk og stekte det i brødform. Ble supert godt!

  SvarSlett