Print Friendly and PDF

lørdag 15. januar 2011

Fassoulada (gresk nasjonalrett)

Dette er en nydelig og sunn bønnegryte, dessuten bra for slunkne bankkonti. Hvite bønner kalles også bondebønner eller hestebønner, fås i innvandrerbutikker. Ca. 4 porsjoner.

250 g. hvite bønner legges i rikelig kaldt vann natten over
Tøm ut bløtevannet og skyll bønnene et par omganger i nytt vann.
Ta ut misfargede (blålige) bønner.
Ha bønnene i en stor gryte, kok opp og la fosskoke i 5 min.
Tøm av vannet og fyll på 9 dl. nytt vann. Kok opp på nytt.
Kutt opp 2 løk i båter, 2 gulrøtter og 2 selleristilker i skiver el staver.
Ha i grønnsakene +
1 box herm.tomater, 1 ss tomatpurè, 1 ss frisk oregano (el 1 ts. tørket)
og 1 1/2 god olivenolje,
legg lokk på gryta og la småkoke/syde til bønnene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Rett før servering tilsettes rikelig hakket frisk bladpersille
Server med gode rundstykker og creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar