Print Friendly and PDF

torsdag 13. januar 2011

TAPAS retter

Små retter er ofte enkelt å lage og kan varieres i det uendelige.

Disse rettene er blitt laget i mange sammenhenger - konfirmasjon og bursdager, fest for naboer og vinklubben.





HOTTE SCAMPI


1 chili finhakket

2 fedd hvitløk

2 ss revet ingefær

1/2 ts kajennepepper

2 ss hakket frisk koriander

1/2 ts salt

1/2 ts paprika

8 ss olivenolje

Kjøres sammen i foodprosessor.



16 scampi med hale legges i en bolle med marinaden i ca 2 timer.

Stekes i stekepanne og serveres varme.







GRESKE KJØTTBOLLER



500 g karbonadedeig / kjøttdeig

3 fedd hvitløk

2 sjalottløk

1/2 rød paprika

2 ss frisk basilikum

1 ts tørket timian

1 egg

salt og pepper

1/2 ts kajennepepper



Bland godt sammen.

Form til små kjøttboller, stekes i stekepanne.

Etterstekes i langpanne ved 180 grader i ca 15 minutter.





MARINERT SOPP
Soyasaus

Balsamicoeddik

Olivenolje

Salt

Sukker



Soppen kuttes opp i mindre biter og røres inn i marinaden.

Kan lages noen få timer i forveien men holder seg max et døgn.





TAPENADE

300 g sorte stenfrie oliven

10-12 ansjosfileer

1 fedd hvitløk

50 g kapers

12 ss olivenolje

saften av 1/2 sitron

nykvernet pepper

Oliven, ansjos, hvitløk og kapers kjøres på 4.gir på foodprosessor.

Sett ned farten og tilsett olivenolje litt etter litt.

Tilsett sitron og pepper og sett i kjøleskap 1/2 time før servering.





TZATZIKI

Agurk - skrelles og rives i et dørslag med 1 ts salt

2 dl Lettrømme

5 dl Youghurt naturell

3-7 fedd hvitløk presset





TILBEHØR TIL KJAPP TAPAS

Oliven - flere sorter

Soltørket tomat

Fetaost

Artisjokkhjerter

Mozarella

Potetbåter i langpanne med estragon

Søt cilisaus

Salat






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar