Print Friendly and PDF

fredag 14. januar 2011

Lammelår


Lammelår i påsken er blitt en årlig tradisjon, innført av en god venn.
Låret behandles etter alle regler frem til påskeaften, og det oppleves som en høytidsstund hvert år når vi i andektighet fylles av de deilige smakene.
Gled dere - og nyt!

Marinade til lammelåret:
Persille - en god del
Rosmarin - litt
Salt og pepper
Rødvin - en god del
Hvitløk - passe mye

Låret legges inn i en plastpose med marinaden
i et døgn og la det ligge kjølig.
Snu det 3-4 ganger slik at marinaden fordeles over låret jevnlig.
Legg låret naturlig i en langpanne.
Rute opp låret som en ribbe, og bak hver rute lages en lomme
hvor 1/2 fedd hvitløk + persille legges inn.
Hell på varmt vann + sterk blanding av buljong og like mye øl i langpanna.
Sett ovnen på 200 grader.
Bruk steketermometer under stekingen og stek til 72 grader.
Når det er 15 minutter igjen av steketiden helles 2 glass sølvløk over.
Serveres med poteter, gjerne fløtegratienerte, gulrot og brokkoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar