Print Friendly and PDF

lørdag 8. januar 2011

Kollegers knekkebrød


I flere lunsjer på jobben har det vært umulig å kunne snakke sammen da svært mange kolleger satt og spiste på disse svært høytknasende knekkebrødene. De er lette å lage og er selvfølgelig veldig sunne!



1 dl grovt rugmel (spelt)
3,5 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl havrekli
1/2 ts salt
7 dl kaldt vann
La svelle i 10 minutter.
Blandingen smøres utover 3 stekebrett med bakepapir.
Stekes ved 170 grader varmluft i ca 40 minutter. Etter 10 minutters steking tas brettene ut av ovnen. Lag ruter med pizzarulle eller kniv.
Sjekk at de er gjennomstekt ved å se på undersiden av rutene. Kjenn at de er blitt tørre.
Sett ovnen ned til 50 grader og la de stå og tørke på varmluft.

3 kommentarer:

  1. Denne fikk jeg også smake for litt siden - og oppskriften inneholder litt små variasjoner, bl.a at istedet for saltet, tilsetter du en kjøttbuljongterning!? Verdt å prøve-de var knallgode. TSJ

    SvarSlett
  2. Takk - det var spennende forslag!
    Det gir en litt mer fyldig smak kan jeg tenke meg!

    SvarSlett
  3. Hei
    Jeg har ikke varmluftsfunksjon, kan jeg steke de i komfyr og i tilfelle på hvilken varme og hvor lenge?
    Mvh Ingjerd H.

    SvarSlett