Print Friendly and PDF

mandag 8. august 2011

Thaikylling med kokosmelk

Jeg elsker koriander, og i denne herlige kyllinggryta kan du bare pøse på. Du kan også bytte ut kokosmelken med matfløte, da er det best å bruke persille i stedet for koriander. 4 porsjoner:
4 kyllingfilèter
4 ss rapsolje
2 ts finhakket hvitløk
2 ts revet ingefær
Salt og (hvit) pepper
1 rød paprika, i biter
1 gul løk, i båter
1 stor boks kokosmelk
1 ts rød karripasta
1 ss honning
Saften av 1/2 lime
1 boks minimais
Noen brokkolibuketter
10-12 sukkererter, i biter
Grovhakket frisk koriander
Cashewnøtter

Basmatiris eller annen ris

Bland sammen olje, hvitløk, ingefær, salt og pepper i en bolle. Skjær kylllingen i biter og legg. La marinere i ca. 10 min. Varm opp wok'en (en jerngryte går også fint), ha i kylling og marinade og brun kyllingen lett. Tilsett paprika og løk og stek et par minutter til. Bland sammen kokosmelk, limesaft, karripasta og honning; ha det oppi og la småkoke ca. 10 min. til. Tilsett brokkoli, minimais og sukkererter og la det koke litt med. Strø over koriander og nøtter rett før servering. Lækkert!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar