Jeg har prøvd en del eplekake-oppskrifter gjennom mitt livs høster. Men den beste - og enkleste - er fortsatt mors oppskrift! Du må bare huske på å bruke MYE epler. Vil du lage en stor kake i langpanne dobler du oppskriften.
150 g margarin
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Epler
Kanel og sukker
Rør smør og sukker lyst og luftig i kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett eggene og rør godt sammen. Bland bakepulveret inni melet og tilsett dette i porsjoner. Rør/pisk deigen fin og smidig. Ta røren over i smurt rundform - paiform funker også bra - og stikk tett i tett med eplebåter i deigen. Begynn i midten. Trykk eplebåtene godt ned i deigen. Strø over kanel og sukker (gjerne perlesukker). Stek ved 200 grader i 45-50 minutter. Følg med på stekingen! Blir kaka tidlig brun så legger du over bakepapir. Avkjøl på rist eller server lunken med vanilje-is til, men kaken er saftig og god dagen etter også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar