Print Friendly and PDF

torsdag 4. august 2011

Varme hveteboller




Ingenting slår ferske nybakte hveteboller! Denne oppskriften kommer fra Pia, som har fått den av...som har fått den av... Dette blir ca 24 skikkelig store boller.

2 pakker (helst) fersk gjær
200 g margarin
5 dl vann
1 dl melk
250-300 g sukker
1 kg hvetemel - og vel så det
1 ts kardemomme

Ha gjæren i bakebollen (helst kjøkkenmaskin) og tilsett smeltet margarin+vann+melk som er fingervarmt. Kjør det i maskinen til gjæren er løst opp. Tilsett sukker, kardemomme og melet og elt skikkelig. Kanskje trenger du mer enn 1 kg, men deigen kan være litt klissete når du setter den til heving. Jeg liker å sette deigen til heving under dyna, der er det godt og varmt og trygt ;-). La heve ca en time, trill store boller, bruk minst mulig mel. La heve en stund til på et lunt sted og stek ved 200 grader varmluft i 7-10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar