Tzatziki passer til alt - unntatt kaker tror jeg, har aldri egentlig forsøkt....
Er basic tilbehør til grilling, perfekt til laks, godt sammen med kokte bønner, på brødskiva som majones.
Listen er lang - her er den:
1 slangeagurk
- bruk ostehøvel og ta av mesteparten av det grønne skallet
- rive hele agurken på et rivjern ned i et dørslag,
- ha på 1-2 ss Maldonsalt og la stå og renne av så lenge det passer,
minimum 10 minutter, gjerne en time
- press ut av resten av vannet ved å klemme agurken mot
veggen av dørslaget
1 stort beger youghurt naturell, evt matyoughurt
3-10 fedd presset hvitløk i youghurten
Bland inn agurken
FERDIG!!
Står seg i kjøleskap i minst en uke, avhengig av datoen på youghurten.
Veldig lik min oppskrift. Jeg pleier å ha i bittelitt lake fra sylteagurk. Veldig fin side.
SvarSlettTakk - hyggelig at du liker bloggen vår!
SvarSlettSylteagurklake hørtes godt ut, det må jeg prøve neste gang. Fin nettside du skriver, lykke til med den!