120 g Dronningens kokesjokolade
125 g smør
2 egg
300 g sukker
1 ts vaniljesukker
75 g mel
1/2 ts salt
100 g grovhakket hvit sjokolade
50 g grovt hakkede valnøtter
Melis til pynt.
Legg smøret i en kjele på lav varme og ha i dronningsjokoladen
som er delt i ruter.
La det smelte sammen og rør rolig i av og til.
Visp egg og sukker til eggedosis, og bland med smeltet smør/sjokolade.
Pisk inn mel, vaniljesukker og salt,
og vend forsiktig inn hvit sjokolade og nøtter.
Dekk en 20x30 cm form med bakepapir
og fordel røren jevnt utover med en slikkepott.
Stek på 180 grader i 30 minutter.
La kaken kjølne i formen.
Skjær bort kantene og del i 3,5x3,5 cm stykker.
Dryss litt melis gjennom en tesil for å pynte kakestykkene.
Bruk gjerne en sjablong av papp med stjernehull for å lage melisstjerner til hvert stykke!
Jeg brukte TORO kakemix til en glutenfri variant som smakte like godt, nesten.... :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar