Print Friendly and PDF

lørdag 11. juni 2011

Dajm Kake

Dette er en iskake og etterhvert en klassiker, vi har vel alle fått Dajm kake servert!
Jeg serverte den første gang i Kjersti sin 4 års dag, 25.juni 1996. Vi hadde hageselskap på Årvoll og det var så varmt at barna lekte med hageslangen ;-))

150 gram sukker
4 eggehviter
150 gram mandler
1 hakket Dajm

Stivpisk sukker og eggehviter.
Mal mandlene og bland inn i eggene sammen med sjokolanden.
Ha bakepapir i bunnen av forma.
Stekes ved 180 grader i 45 minutter, midt i ovnen.

Fyll:
4 eggeplommer
150 gram sukker
3 dl kremfløte
2 doble Dajm
2 ss sterk kaffe
Stivpisk eggeplommene med sukker og pisk krem av fløten.
Grovhakk Dajmen og bland alt sammen.
Helles over avkjølt nøttebunn.
Settes i fryseren dagen før servering.

Kan lages i langpanne som dobbel porsjon.

3 kommentarer:

  1. Alltid en vinner, men har aldri prøvd med dajm sjokolade i bunnen. Det blir en ny opplevelse. Must wait to tomorrow though. Kaken er nå i fryseren.

    SvarSlett
  2. Dynker du bunnen med 2 ss kaffe? Du sier ikke noe om det!

    SvarSlett
  3. Dynker du bunnen med 2 ss kaffe? Du sier ikke noe om det!

    SvarSlett