Print Friendly and PDF

lørdag 11. juni 2011

Ostekake med gele

Ostekaker fikk jeg "dilla på" da jeg reiste rundt i USA på slutten av 80-tallet og ostekake er fortsatt min store favoritt! Den kom som en hvirvelvind over landet på tidlig 90-tallet - en renessanse på denne kaken er snart på sin plass!

Glutenfri variant av kaken ligger i valg av kjeks i bunnen. Det er gode Digestive kjeks å få kjøpt, havrekjeks kan brukes osv. Eneste viktige er at det ikke er sjokoladebiter eller salt i kjeksene.

Her er kaken:

Kakebunn:
1 pakke PER kjeks, evt Digestive og Kornmo
125 gram smeltet smør.
Blandes godt.
Evt: Tilsett 3 ss sukker og brun kjeks, smør og sukker
lett i en stekpanne og avkjøl.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og klem kakebunnen utover.

Kakefyll:
1 pk Ananas gele, evt Sitron eller Appelsin
- lages med 2,5 dl vann, avkjøles
1-2 pk Ananas Gourmet ost
evt Mandarin, nøytral eller Philadelphiaost
125 gram melis
1 kremfløte piskes til krem
1 beger lettrømme, evt Seterrømme
Rør sammen ost og melis.
Tilsett gele, rømme og krem og hell det over avkjølt bunn.
Settes i kjøleskap i 2-3 timer.
Pyntes med Kiwiskiver eller mandarinbåter.
(Tips: Hermetisk mandarin smaker godt, bruk da laken som vannet i geleen)

Gelelokk over ostekaken kan legges når kaken har stått timene i kjøleskapet.
Sitrongele gjør seg godt til det, og geleen bør være så avkjølt at det er like før den stivner. Det er viktig så den ikke renner ned på sidene og inn i kakebunnen.
Kaken settes i kjøleskapet igjen 2-3 timer så lokket stivner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar