Print Friendly and PDF

lørdag 2. juli 2011

Ostekake med kokos og sjokoladebunn

Bursdag er alltid en mulighet til å prøve nye kaker ;-)
19-åringen kom med ønske om en kakemeny som besto av Jordbærterte, en goood Sjokoladekake og en ostekake jeg laget til en fest i vinter som hun ikke hadde smakt.
Passion 4 baking er til stor inspirasjon og denne fantastiske ostekaken fant jeg her.
Kokos sjokaladebunn:
150 gram melis
200 g kokos
100 g smeltet sjokolade
4 eggehviter
Smelt sjokoladen i mikroovnen, evt i vannbad.
Eggehvitene piskes med miksmaster i en bolle.
Når det begynner å skumme tilsettes melis litt om gangen,
og pisk til det er en fin hvit marengs.
Rør litt forsiktig i den og tilsett kokos.
Passion 4 baking bruker finrevet fersk kokos, noe som ser deilig ut,
jeg er imidlertid ikke så avansert og brukte vanlig
kokos som er å få kjøpt i pakker.
Bland det godt sammen og tilsett den smeltede sjokoladen.

Hell røren i en rund form 26-28 cm,
stekes på 160 grader i 20 minutter.
Når den er avkjølt strøs på fersk kokos, evt kokos fra pakke,
slik at det dekker hele kaken.

Ostekaken;
900 gram Philadelphia ost
190 gram sukker
Frøene fra en vaniljestang
4 egg
Evt Oreokjeks i biter

Skrap frøene ut av vanlijestangen.
Legg kremosten i en bolle og visp sammen med vaniljefrøene til en luftig masse.
Tilsett sukker og miks til den er en fluffy krem.
Tilsett eggene et og et og visp maks 10 sekunder pr egg.
Eggene må være romtempererte.
Tilsett evt grovt hakket Oreo kjeks, noe som smaker godt.
Jeg har også laget en variant med 8 grovt hakket Digestivekjeks og tilsatt hakket mørk og hvit sjokolade i tillegg men synes det ble for søtt, MEN min mann likte det godt ;-)
Videre kan en tilsette Brownie smuler eller biter av karameller.

Hell røren i formen.
Kaken skal stekes i vannbad.
Kle derfor formen utvendig med aluminiumsfolie, og pass på at folien dekker slik at det ikke kan komme vann til formen.
Hell vann i langpannen og sett formen opp i denne.

Stekes ved 150 grader i ca 1 time.
(Passion4baking skriver 20-25 minutter men min kake blir da ikke gjennomstekt)
Avkjøl kaken.
Dekk den med vaniljekrem fra Tine tilsatt 50 gram kokos.
(evt bruk kokos Cram fra Jell-O)
Sett kaken kaldt over natten.

Neste dag pyntes kaken med krem.
Dekk hele kaken og strø på med kokos ristet lett i en stekepanne.
Høvle mørk sjokolade og bland med ristet kokos.
Pynt med topper av krem - NYT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar