Print Friendly and PDF

mandag 25. april 2011

Gulrotkake

Gulrotkake kommer man ikke utenom. Men da jeg lanserte denne for min kakeelskende far på begynnelsen av 80-tallet var skepsisen stor. Det har gått over...

4 egg
3 dl sukker
1.5 dl. solsikke- el rapsolje
10-12 hakkede tørkede aprikoser
5-6 dl revet gulrot (noe grovt og noe fint revet)
3 dl. mel
1 ts salt
1 ts. vaniljesukker (helst hjemmelaget)
2 ts natron
2 ts kanel

Bland alt det tørre. Pisk sukker og egg til luftig eggedosis, tilsett oljen, gulrøtter og aprikos og rør forsiktig inn det tørre. Hell i smurt kakeform og stek på 200 grader i 15-25 min. Avkjøl.

Glasur:
1 pakke Philadelphia original
60 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
Ca. 150 g melis
Rør alt godt sammen til en smidig glasur og smør over kaken. Pynt med f.x. sitronmelisse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar