Print Friendly and PDF

søndag 17. april 2011

Moussaka

Fredag kveld og målet var å spise noe annet enn taco eller sushi....
For lenge lenge siden hadde jeg en gang laget Moussaka, da når interrailturen til Hellas var friskt i minnet! Nå smakte det veldig godt og ungdommene i huset var veldig fornøyd.
Noen auberginbiter lå igjen på tallerknene. De var litt tykke, og de kan evt erstattes med poteter.
Oppskriften er et resultat etter å ha gjort et nettsøk og satt sammen flere oppskrifter.

ca 750 g Auberginer
Skrell auberginene med ostehøvel og skjær de i 1/2cm tykke skiver på langs.
Legg de på et matpapir og ha på rikelig med salt.
La de stå til de har svettet godt, skyll de under kalt vann og tørk med tørkerull.

Kjøttsaus:
750 karbonadedeig (noe lammekjøttdeig er godt)
1 ss olje
2 løk
1,5 dl tomatpure
1,5 dl vann
1 grønn paprika
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss frisk timian
3 fedd hvitløk
1 ts kanel
evt kruspersille
Varm oljen og stek hakket løk, tilsett kjøttdeigen når løken er blank og stek.
Bland hvitløk, tomatpure, vann, paprika, hakket persille og krydder og la
kjøttrøren surre under lokk i ca 10 minutter.

Ostesaus:
3 dl melk
2 ss smør
1 ss maisenna, rørt ut i 1 dl melk
1,5 dl youghurt naturel
2 egg
1 ts salt
3 dl revet gul ost
1 knivsodd muskatnøtt revet
Varm melken sammen med smør.
Rør maisenna godt ut i melken og tilsett den varme melken
og la koke i 1 minutt under omrøring.
Trekk kjelen av plata og tilsett youghurt og egg.
Rør det godt inn og pass på at det ikke koker nå.
Bland i revet ost og smak til med salt.

Legg auberginer i bunnen av en form ca 28x35cm.
Hell på kjøttsaus og så ostesaus.
Legg på et lag auberginer til, deretter kjøttsaus og dekk så med ostesaus.
Ha over aluminiumsfolie og stek på 220 grader i 25 minutter.
Ta av folien og stek videre i ca 25 minutter til.

Serveres med brød og gresk salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar