Print Friendly and PDF

søndag 17. april 2011

Frityrstekt Blåmuggost med honning

En koselig kveld med gode båtvenner resulterte i en ny rett på repertoaret, hentet fra Gode oppskrifter på Klikk.no. De sammensatte smakene var veldig spennende og en liten høynare også for kokken selv.

300 g Ingers blåmuggost eler annen fast blåmuggost
1 egg
ca 2 ss maisenna
2-3 tacoskjell

Flytende honning/Akasiehonning
fersk chili
avokado

Del osten i ca 2-3 cm store biter.
Lag til tre skåler med maisenna, egge og knuste tacoskjell.
Tacoskjellene knuses best i en plastpose slik at de kan "gnies" til små smuler.
Vend ostebitene i maisenna.
Dypp i egg.
Vend i knuste tacoskjell.

Stek i panne med nøytralolje / frityr, rikelig rapsolje i liten stekepanne fungerer fint.
Vend ofte for å få en sprø skorpe.
Server på fat eller tallerken med flytende honning.
Litt finhakket chili og avokado (eller guacamole) smaker godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar