Print Friendly and PDF

søndag 18. desember 2011

Pannacotta





Pannacotta - "kokt fløte" rett og slett - er en fancy og deilig dessert, og kan varieres på mange måter.




6 plater gelatin

7.5 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang


Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Hell fløten has i en tykkbunnet kjele og sukkeret drysses over slik at det legger seg som et jevnt lag på bunnen av kjelen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøen, ha frø og resten av vaniljestangen i gryta. Kok opp på middels varme uten å røre i kjelen. Når det har kokt opp tas kjelen av varmen og man kan vispe lett for at vaniljefrøene skal spre seg i vesken. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett en og en i vesken mens det piskes forsiktig. Unngå kraftig pisking da det vil danne skum som legger seg på toppen.
Hell så blandingen over i små former eller en stor. Dekk med plastfolie og sett kjølig i minst 4 timer før servering. Server med f.x. frosne jordbær blendet med melis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar