Print Friendly and PDF

tirsdag 1. november 2011

Tomat- og paprikasuppe med stekte aubergine


Her kommer en lekker vegetarisk suppe; rund i smaken, men med snert! En skikkelig høstsuppe! Server med gode rundstykker til. Denne oppskriften rekker til fire personer.


1 aubergine
Skjæres i skiver og deretter i små biter.
Legg i en bolle, dryss på litt salt og la stå i ca 20 min.
Hell i dørslag og skyll av. Legg over på håndkle slik at de får rent av seg.
4 røde paprika - deles i terninger
6 plommetomater - deles i biter (ta vekk stilken)
2 fedd grovhakket hvitløk
1 løk - i terninger
1 purre - i biter el skiver
1 grønn chili - godt renset og hakket
1/2 dl rapsolje
Stek grønnsakene i panne eller jerngryte.

Tilsett
1 ts karripasta
1/2 l vann med en kyllingbuljongterning
salt og pepper etter smak
og la koke i gryte i ca. 20 min. eller til grønnsakene er møre.
Stek så auberginebitene i varm panne med olje.
Ta fram stavmikseren og kjør grønnsaksblandingen til en jevn suppe.
Hell aubergine over i en skål og pynt med
masse hakket persille eller koriander,
server som garnityr til suppen.

2 kommentarer:

  1. Bare et lite pirk: Suppa er ikke vegetarisk når man benytter Kyllingbuljong. Det finnes bra grønnsaksfond som man kan benytte hvis man har en ekte vegetarianer til bords

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt poeng, det er nok ulik praksis blant en del vegetarianere! Takk for tilbakemeldingen!

      Slett