Biscotti er italiensk og betyr "stekt to ganger". De finnes i utallige varianter i Italia, hver region sin spesialitet. De fleste oppskrifter er med hele eller litt hakkede nøtter, - her er nøttene og mandlene malt. Denne oppskriften er fra Engø gård i Vestfold,. Til 40 stk trenger du:
50 g pistasjenøtter
100 g skåldede mandler
100 g kaldt usaltet smør
150 g sukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
Finrevet skall av en 1 sitron
2 egg
Eggehvite til pensling
Rist pistasjenøttene i ovnen noen minutter på 180 grader. Nøttene og mandlene males (ikke helt finmalt). Skjær smøret med ostehøvel og bland sammen de andre ingrediensene, først de tørre, så resten. Tilsett eggene tilslutt og rør godt sammen til en litt klissete masse. Blir den altfor klissete til å jobbe med tilsettes litt mer mel. Rulldeigen ut til lange pølser, ca 3 cm brede, og legg på bakeplate med papir. Pensle med eggenhvite. Stek ved 170 grader i ca 20 minutter. Skjær i skrå skriver når de en litt avkjølt. Legg til avkjøling på rist. Noen steker biscottiene videre etter at de er skåret i skiver; da blir de litt hardere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar