Print Friendly and PDF

søndag 30. oktober 2011

Biscotti

Biscotti er italiensk og betyr "stekt to ganger". De finnes i utallige varianter i Italia, hver region sin spesialitet. De fleste oppskrifter er med hele eller litt hakkede nøtter, - her er nøttene og mandlene malt. Denne oppskriften er fra Engø gård i Vestfold,. Til 40 stk trenger du:





50 g pistasjenøtter


100 g skåldede mandler


100 g kaldt usaltet smør


150 g sukker


250 g hvetemel


1 ts bakepulver


Finrevet skall av en 1 sitron


2 egg





Eggehvite til pensling





Rist pistasjenøttene i ovnen noen minutter på 180 grader. Nøttene og mandlene males (ikke helt finmalt). Skjær smøret med ostehøvel og bland sammen de andre ingrediensene, først de tørre, så resten. Tilsett eggene tilslutt og rør godt sammen til en litt klissete masse. Blir den altfor klissete til å jobbe med tilsettes litt mer mel. Rulldeigen ut til lange pølser, ca 3 cm brede, og legg på bakeplate med papir. Pensle med eggenhvite. Stek ved 170 grader i ca 20 minutter. Skjær i skrå skriver når de en litt avkjølt. Legg til avkjøling på rist. Noen steker biscottiene videre etter at de er skåret i skiver; da blir de litt hardere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar