Da jeg kom over pæresorten "Ingeborg" i butikken måtte den prøves til pæremos. Er pærene for saftige blir mosen litt for bløt, men Ingeborg-pærene var ypperlige!
2 kg Ingeborg-pærer
175-200 g sukker
1 ts kanel eller 1 kanelstang
1 ts finrevet sitronskall (godt vasket)
1 ts finrevet frisk ingefær
Rens og skrell pærene og del i litt store biter. Hell på sukkeret og kok opp på middels varme, rør av og til. Når sukkeret har løst seg opp tilsettes sitronskall, ingefær og kanel. La det småkoke til pærebitene er møre. Mos pærebitene så mye som du ønsker. Ta ut kanelstangen om du brukte det. Ha mosen på rene, varme glass.
Hei! Lagde pæremos/chutney i dag. Tok utgangspunkt i oppskriften din. Det ble kjempevellykket! Her er min variant:
SvarSlett3 kg små pærer, mye kart, ble til……….
1,8 kg skrelte og rensete pærer
1 ss sitronskall
1/2 ss fersk ingefær
1 ts kanel
300 g sukker
Kok opp pærene under lokk UTEN vann, start på middels varme, skru ned til lav varme når det koker
Rør av og til, moses hvis ønskelig, tar mye lengre tid enn epler for å bli møre
Tilsett sukker litt etter litt, smak til etter hvert
Tilsett sitronskall, ingefær og kanel litt etter litt, smak til etter hvert
Kok opp til slutt
Ha på rene glass (ble akkurat nok til 2 Synnøves Greske Yoghurt plastspann)
Avkjøles og fryses
TUSEN TAKK FOR TIPSET!
Hei.
SlettSå hyggelig at du fant oppskriften vår spennende - og takk for gode tips du har beriket bloggen vår med!
Hilsen Ingeborg.