Print Friendly and PDF

søndag 23. oktober 2011

Pæremos med ingefær og sitron




Da jeg kom over pæresorten "Ingeborg" i butikken måtte den prøves til pæremos. Er pærene for saftige blir mosen litt for bløt, men Ingeborg-pærene var ypperlige!


2 kg Ingeborg-pærer

175-200 g sukker

1 ts kanel eller 1 kanelstang

1 ts finrevet sitronskall (godt vasket)

1 ts finrevet frisk ingefær

Rens og skrell pærene og del i litt store biter. Hell på sukkeret og kok opp på middels varme, rør av og til. Når sukkeret har løst seg opp tilsettes sitronskall, ingefær og kanel. La det småkoke til pærebitene er møre. Mos pærebitene så mye som du ønsker. Ta ut kanelstangen om du brukte det. Ha mosen på rene, varme glass.

2 kommentarer:

  1. Hei! Lagde pæremos/chutney i dag. Tok utgangspunkt i oppskriften din. Det ble kjempevellykket! Her er min variant:
    3 kg små pærer, mye kart, ble til……….
    1,8 kg skrelte og rensete pærer
    1 ss sitronskall
    1/2 ss fersk ingefær
    1 ts kanel
    300 g sukker

    Kok opp pærene under lokk UTEN vann, start på middels varme, skru ned til lav varme når det koker
    Rør av og til, moses hvis ønskelig, tar mye lengre tid enn epler for å bli møre
    Tilsett sukker litt etter litt, smak til etter hvert
    Tilsett sitronskall, ingefær og kanel litt etter litt, smak til etter hvert
    Kok opp til slutt
    Ha på rene glass (ble akkurat nok til 2 Synnøves Greske Yoghurt plastspann)
    Avkjøles og fryses
    TUSEN TAKK FOR TIPSET!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.
      Så hyggelig at du fant oppskriften vår spennende - og takk for gode tips du har beriket bloggen vår med!
      Hilsen Ingeborg.

      Slett