Print Friendly and PDF

torsdag 30. desember 2010

Prestefruens fromasj

Det tradisjonelle førjulsselskapet med gode venninner medførte i år at denne deilige fromasjen fant veien til mitt hus.
Den ble straks adoptert og innført som en dessert i julen som en av våre mattradisjoner.

Den trenger noen timer å sette seg tilrette før den inntas, i ventetiden kan vi glede oss til enda en deilig smak.
Nyt!

3,3 dl kremfløte
2 egg
100 g sukker
1 dl portvin eller sherry
Hakkede mandler / valnøtter, ca en neve
Ca 1/2 plate hakket sjokolade
1 glass coctailbær
5 plater gelatin, legges i kaldt vann

Skill eggene og eggehviter piskes stive.
Eggeplommene piskes i en bolle med sukker, og bland portvinen inn.
Gelatinen legges i vann i 5 minutter, kryst godt av vannet og legges i minst mulig kokende vann og løses opp.
Helles i tynn stråle i eggeplommeblandingen mens det røres godt.
Pisk fløten til krem.
Skjær forsiktig inn pisket kremfløte og stivpiskede eggehviter i eggeplomme/portvin blandingen til en jevn fromasj.
Ha i mandler, sjokolade og coctailbær.
Has i en pen glassbolle og la stå kaldt noen timer.
Pynt etter ønske med sjokolade, kremtopper, geletopper etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar