Hjorten hadde sin siste dag i fjellene i Luster, og utsynet utover Lustrafjorden var nok ei vakker skode denne klare høstdagen.
I jula har vi hatt stor glede over den spenstige indrefileten som ble gravet, og oppskriften kommer fra en kusine i Eggedal, sammen med karbonadene.
Nyt!
Det ligger mye krydderrester igjen på kjøttet som jeg synes gir for sterk smak. Dette tørket jeg av og skyllet forsiktig med litt vann.
Smaker godt og er flott på koldtbordet i julen. Kan fryses.
GRAVET HJORTEFILET
600 g hjortefilét
45 g salt
45 g sukker
1 ss grovmalt pepper
1 ss hakka einebær
1 ss timian
1 ts karve
4 cl likør (Jägermeister eller konjakk)
Bland krydderet og dryss over kjøttet.
Legg kjøttet i en boks med press på men uten tett lokk.
Settes i kjøleskap.
Etter 2 dager tilsettes likøren.
Etter 6-8 dager er fileten ferdig.
Det ligger mye krydderrester igjen på kjøttet som jeg synes gir for sterk smak. Dette tørket jeg av og skyllet forsiktig med litt vann.
Smaker godt og er flott på koldtbordet i julen. Kan fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar